سفره سنتی ایرانی، راه کار مناسبی برای توسعه گردشگری در ایام پسا کرونا

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان عنوان کرد:
سفره سنتی ایرانی، راه کار مناسبی برای توسعه گردشگری در ایام پسا کرونا
روز گذشته، اولین جلسه کمیته ملی گردشگری خوراک، در محل وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و در دفتر ولی تیموری معاون گردشگری وزارتخانه با حضور لیلا اژدری مدیر کل دفتر همکاری و توافق های ملی گردشگری، فریدون اله یاری مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان، نصیر ملت عضو شورای اسلامی شهر اصفهان و عضو شورای سیاستگذاری طرح ملی گردشگری خوراک، ستار کیانپور مدیر طرح اطلس غذایی استان اصفهان و مشاور کمیته ملی گردشگری خوراک کشور و همچنین مدیران کل 31 استان کشور که به صورت ویدئوکنفرانس شرکت کردند، برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان، فریدون اله یاری روز گذشته 5 آبان ماه در این نشست، با اعلام این مطلب گفت: «با توجه به اینکه صنعت غذا و سفره ایرانی می تواند یکی از زیرساخت های اقتصادی مقاومتی در کشور باشد، نیازمند کار تشکیلاتی هستیم، لذا تهیه سند راهبردی مطالعات و اطلس غذای ایرانی با هدف برندسازی غذاهای ایرانی، می تواند ایجاد زمینه و بستر لازم برای احیا و معرفی غذاهای محلی ایرانی و همچنین ارتباط میان صنعت گردشگری و صنعت غذا نماید.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان و عضو شورای سیاستگذاری طرح ملی گردشگری خوراک کشور افزود: «غذاهای بومی و سنتی در یک متن فرهنگی تولید می‌شوند و شیوه طبخ آن‌ها، برآمده از فضای جغرافیایی و تاریخی یک منطقه است و همانند دیگر مصنوعات فرهنگی، بیانگر هویت قومی، نژادی و ملی مردم آن منطقه است. لذا این میراث ناملموس فرهنگی، حافظ تنوع فرهنگی و ضامن توسعه پایدار است و این ظرفیت را دارد که در کنار میراث فرهنگی ملموس، یکی از مهمترین جاذبه‌های گردشگری هر منطقه‌ای از ایران باشد.»
اله یاری تاکید کرد: «گردشگران بسیاری هستند که از تجربه غذاهای سنتی کشورها و شهرهای دیگر به دلیل شناخت ذائقه فرهنگی آن جامعه لذت می‌برند و از دریچه غذا به احساسات فرهنگی و دانش سنتی مردم می‌نگرند.»
او تصریح کرد: «غذاهای ایرانی، بخشی از فرهنگ اصیل مردم ایران است که از درون ساختار فرهنگی و الگوهای اجتماعی و اقتصادی قومیت‌های مختلف کشور نشأت گرفته است، شناسایی و احیای سنتی طبخ غذاهای ایرانی در هر منطقه و ترویج فرهنگ غذاهای بومی از منظر ملی و بین‌المللی از جمله اهداف اطلس خوراک ایرانی است.»
در ادامه این نشست "نصیر ملت" عضو شورای سیاستگذاری طرح با ایراد سخنانی گفت: «به منظور همبستگی بیشتر، جلساتی با سازمان همیاری شهرداری و دهیاری و شورای عالی استان ها برگزار شده تا حمایت شهرداری ها برای ایجاد زیر ساخت های لازم شهری در حوزه غذا از جمله خیابان های غذا به عنوان یک جاذبه گردشگری فراهم شود، که تکمیل فرایندهای آن نیازمند تعامل بین دستگاهی بیشتر است.»
ستار کیانپور دبیر طرح ملی گردشگری خوراک نیز گفت: «ایران، با داشتن تنوع اقلیمی در حوزه غذا، بدون شک یکی از گردشگر پذیرترین کشورها در این حوزه می تواند باشد، چنانکه از هر گوشه‌ای این کشور دیدن کنید، ردی از تاریخ را در آن خواهید یافت، بخصوص بافت سنتی و خانه‌های تاریخی زیاد که آن را به نوستالژی ترین و دلچسب ترین دیدنی این روزهای مدرن تبدیل کرده است.»
او افزود: «ترکیب زیبای سنتی مدرنیته در خانه های تاریخی و خیلی از خانه های قدیمی دیگر که نه تنها در شهر های بزرگ بلکه در سایر شهرستانها و نیز سایر استان های کشور امروز توانسته با تبدیل شدن به هتل، رستوران و کافی شاپ، فرصتهای بی بدیل و بی نظیری برای جذب گردشگر ایجاد کند.»
کیانپور تاکید کرد: «در شرایط سخت و بحرانی امروز نیاز ما به باهم بودن از همیشه بیشتر است باید با هم‌دلی و همراهی و امید، بستری برای عبور از این پیچ حساس تاریخی ایجاد کنیم، بی شک آینده روشن است و با برنامه ریزی و خلاقیت و اعتقاد به اینکه هیچیک از ما به اندازه همه ما هوشمند نیست، شرایط را برای حضور همه علاقمندان خوراک ایرانی ایجاد کنیم، ملی فکر کنیم و گردشگری خوراک را به سبد محصولات گردشگری اضافه کنیم.»


دسته بندی : گردشگری
تاریخ و زمان تایید: 1399/08/06 13:07